Facebook optužen da ne pruža slobodno i bezbedno okruženje za korisnike

Nevladina organizacija Reporters Without Borders (RSF) sa sedištem u Parizu pokrenula je tužbu protiv Facebook-a u Francuskoj, optužujući ovu poznatu platformu da ne pruža bezbedno okruženje za korisnike kršeći sopstvene uslove. 

Kako su naveli, obmanjivanje potrošača prema francuskom zakonu je ilegalno i kompanije se suočavaju s novčanim kaznama u iznosu do 10 posto godišnje prodaje ako se utvrdi da krše pravila. U tužbi podnetoj u ponedeljak tužiocima u Parizu tvrdi se da je Facebook dopuštao širenje dezinformacija i pretnji uprkos obećanjima korisnicima da će na profesionalan način stvoriti sigurno i slobodno okruženje. 

Kao dokaz ovih tvrdnji, RSF je naveo izjave bivših zaposlenih Facebook-a, koje detaljno opisuju govor mržnje i pretnje upućene francuskim novinarima, rad organizacija za proveru činjenica i primere dezinformacija objavljenih na platformi. 

"Očekujemo da Facebook efikasno poštuje obaveze koje je preuzeo prema svojim potrošačima, umesto da se pretvara da će ih sprovoditi, a da to nije slučaj", poručili su iz RSF-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.