Google poboljšava AR funkcije sa podrškom za dve kamere

Google-ova proširena stvarnost, odnosno aplikacija Google Play Services for AR koja koristi ARCore SDK, nadograđena je funkcijom koja omogućava korišćenje dve kamere umesto jedne koja se do sada koristila. 

Korišćenje dve kamere će ARCoreu pružiti bolju dubinsku percepciju, koja će omogućiti preciznije i realnije smeštanje virtuelnih objekata u stvaran prostor. 

Ako ste ikada eksperimentisali sa Google-ovom AR funkcijom koja vam omogućava da u browseru pretražujete životinje i objekte koje ćete potom smestiti u virtuelnom obliku u svoj prostor, verovatno ste otkrili da to najčešće ne ispadne baš uverljivo, jer objekti često lebde u vazduhu ili se nalaze pod pogrešnim uglom. 

Korišćenje dve kamere za skeniranje prostora trebalo bi značajno da poboljša takvo korišćenje proširene stvarnosti, jer će Google-ov AR softver dobiti znatno bolju percepciju vaše sobe, pa će mu biti puno lakše ubacivati virtualne modele pasa, tigrova i mačaka koje će se fino uklopiti u vaše interijere. 

Nova funkcija će u početku biti dostupna samo za Google-ove Pixel 4 i Pixel 4 XL telefone, a za sada nije poznato hoće li se u budućnosti moći koristiti i na drugim Android uređajima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.