Huawei P50 će biti prva serija telefona u startu temeljena na HarmonyOS-u

Nadolazeći telefoni iz Huawei-jeve P50 serije postaće prvi koji će se na tržištu pojaviti sa instaliranim operativnim sistemom Harmony. 

Na društvenoj mreži Weibo je objavljeno da je okončan testni period operativnog sistema HarmonyOS 2.0 Beta 2 i da je sada u toku Beta 3. Međutim, to neće biti prvi telefoni koji će koristiti Huawei-jev OS jer ga već koriste neki stariji flagshipi. 

P50 serija će u potpunosti "preskočiti" Androd. Što se tiče postojećih uređaja, masovna migracija na HarmonyOS se očekuje početkom aprila, a predvodiće je napredniji Huawei-jevi modeli. 

Zvaničnici kompanije očekuju da će HarmonyOS do kraja godine koristiti između 300 i 400 miliona uređaja. Treba imati na umu da Harmony koriste i neki pametni TV uređaji, pametni satovi i IoT gadgeti. 

Kako bi se pripremio za sve ovo, Huawei širi liniju alternativnih usluga. Petal Search postaje pravi pretraživač, a već postoje aplikacije Petal Maps i Docs. Huawei će uskoro prestaviti Petal Asisstant asistenta, Petal tastaturu i AR aplikaciju Petal Vision.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.