iMac Pro prestaje da se proizvodi

Snažan i skup iMac Pro all-in-one računar definitivno odlazi u istoriju. Apple je potvrdio da više neće proizvoditi hardverski moćno računar koji se na tržištu nalazi od 2017. godine, a bilo je prilično popularno među profesionalcima poput dizajnera, fotografa, 3D umetnika, developera softvera, animatora, naučnika i muzičara. 

Računar koji u svojoj najnovijoj iteraciji dolazi sa Xeon procesorom sa 10, 16 ili 18 jezgara i turbo boostom do 4,5 GHz i Radeon Pro Vega 56, 64 ili 64X grafikom, više se neće proizvoditi, ali još uvek se nalazi u ponudi nekih web prodavnica dok se ne rasprodaju sve zalihe. 

S osnovnom cenom od 5.000 dolara u Americi, iMac Pro sa Retina 5K ekranom više nije u fokusu Apple-a, posebno nakon lansiranja M1 ARM procesora koji se ugrađuje u nove modele MacBook, MacBook Air i Mac Mini računara i laptopova. 

Glasine govore da će Apple ove godine lansirati nove iMac računare (obične) sa dijagonalama ekrana od 21,5 i 27 inča, koji će biti dovoljno moćni da zamene iMac Pro, ali to tek trebamo da vidimo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.