Instagram ne dozvoljava odraslima da šalju privatne poruke tinejdžerima koji ih ne prate

Društvena mreža Instagram uvodi nova pravila koja se odnose na interakciju između odraslih osoba i tinejdžera kako bi se zaštitili mlađi korisnici. 

Instagram je zabranio odraslima da šalju direktne poruke tinejdžerima koji ih ne prate, a mladi korisnici će biti upozoreni pri sanju direktnih poruka starijim osobama koje su pokazale potencijalno sumnjivo ponašanje. 

Mladi će moći da prijave ili blokiraju odrasle korisnike koji im šalju poruke, a Instagram će ih podsetiti da ne moraju da odgovaraju na poruke i da budu pažljivi pri deljenju fotografija, klipova ili informacija sa nekim koga ne poznaju. 

Sumnjivo ponašanje podrazumeva veliki broj zahteva za praćenje i poruka osobama mlađim od 18 godina. Ova mogućnost će biti dostupna u pojedinim zemljama već ovog meseca, a uskoro i u ostatku sveta. 

Instagram radi i na tehnologiji koja će pokušati da odredi stvarni uzrast osobe koja pokušava da napravi profil. Trenutno korisnici moraju da imaju 13 i više godine, ali je lako prevariti sistem. U Instagram-u su odlučni da to speče, a za sada nema detalja o tome kako nameravaju da ostvare svoje ciljeve. 

Društvena mreža će ubuduće ohrabrivati male korisnike da njihovi profili budu privatni, a oni koji otvore javni profil, dobiće obaveštenje u kojem će biti navedene prednosti privatnog profila.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.