iPhone 13 bi navodno trebao da vrati Touch ID

Videli smo da je i poslednja generacija iPhone-a ostala zakinuta za nove tehnologije kao što su in-screen čitači otisaka prstiju. To posebno frustrira u uslovima kada korisnici nose maske jer biometrija lica kakvu koristi iPhone ne funkcioniše u tim uslovima. 

U ovakvoj situaciji kao najbolja i jedina logična biometrijska zaštita pokazao se čitač otisaka prstiju, a njihova najnovija generacija je napredovala do nivoa u kojoj praktično više nema razlike u odnosu na stare kapacitivne čitače. 

Upravo zbog toga bi Apple na iPhone-u 13 mogao da vrati Touch ID kao primarnu biometrijsku zaštitu, barem ako je verovati najnovijim glasinama. 

Time bi se prevladao problem skeniranja lica pri nošenju maski, ali u ovom trenutku je teško reći hoće li 3D kamera ostati. Naime, nemoguće je proceniti do kada će pandemija trajati, ali prema glasinama takođe kruže, iPhone bi se (tek) sledeće godine napokon mogao rešiti zuba i za prednju kameru koristiti samo punch-hole rupicu, po uzoru na današnje Android-e. 

Ukoliko su ove glasine istinite, svakako pozdravljamo povratak Touch ID sistema na iPhone, jer je dokazano najpraktičnija i izuzetno bezbedna biometrijska zaštita. Koliko je u svemu ovome istine, videćemo na jesen.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.