Korisnici će sada moći dana Google Maps ucrtaju ulice koje nedostaju

Google je objavio na svom blogu da će ažurirati korisničko iskustvo uređivanja mapa. Naime, korisnicima će biti omogućeno dodavanje ulica koje nedostaju, njihovo uređivanje, preimenovanje i brisanje onih koje su neispravno postavljene na mapi. 

Prema Googleovoj objavi, uređivanje ulica izgledat će slično kao korišćenje alata za izrađivanje crta u Microsoft Paint-u. U ovom trenutku je jedino dostupna opcija označivanje mesta tamo gde bi trebala da postoji ulica pa je uz to potrebno upisati i njen naziv da biste podatke poslali Google-u. 

Nakon što korisnik doda, preimenuje ili ispravi ulicu, Google će proveriti navedene ispravke da bi se uverili jesu li one verodostojne. Korisniku će se nakon predaje promena, pojaviti ekran gde Google upozorava da ne želi biciklističke staze označene kao ulice ili zlonamerno uređivanje koje bi moglo na neki način da naudi ljudima. 

Navodi se da da će kompaniji trebati oko sedam dana da pregleda korisnički prelod. Osim promene za uređivanje ulica, Google Maps dobija i funkciju "Photo update", s kojom će korisnik moći da objavi "mini recenzije" lokacija koje su posetili, a unutar same aplikacije, omogućiće se postavljanje fotografija sa kratkim opisom po želji te pregled fotografija ostalih korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.