Nokia, Sony, Ericsson i Oracle otkazali dolazak na MWC-u

Istorija počinje da se ponavlja kada je u pitanju GSMA, odnosno organizacija MWC-a ove godine. Prošle godine krovna ogranizacija za koja okuplja 750 operatera i 400 tehnoloških kompanija planirala je krajem februara da održi dobro poznati Mobile World Congress, kao što to biva svake godine. 

Međutim, zbog izbijanja pandemije koronavirusa sajam je u na kraju otkazan. Nedeljama pre sajma izlagači su započeli jedan za drugim da otkazuju svoje prisustvo, što je u na kraju, zajedno sa legitimnom brigom za zdravlje posetilaca i stanovnika Barselone, rezultovalo otkazivanjem sajma. 

Neki proizvođači su se odlučili da u sopstvenoj režiji organizuju izlaganja, uz doduše znatno manju publiku nego što to bude na MWC-u. GSMA je ove godine MWC u Barseloni pomerila za kraj juna, ali neki izlagači već su počeli da otkazuju svoje fizičko prisustvo. 

Među onima koji su otkazali nalaze se dva od tri najveća proizvođača mrežne infrastrukture – finska Nokia i švedski Ericsson. Svoje prisustvo otkazao je i Sony, kao i Facebook i Oracle. Razlozi otkazivanja su briga za zdravlje zaposlenih, kao i sporost u vakcinaciji što povećava rizik za masovno širenje zaraze. 

Ove godine GSMA očekuje oko 50.000 posetilaca, ali upitno je hoće li sajma uopšte biti. Prošlogodišnjem otkazivanju sajma prethodila su pojedinačna otkazivanja izlagača, a faktor je igrala i lokalna vlast koja za sam sajam mora da izda dozvolu. Pitanje je hoće li famozna epidemiološka situacija dozvoliti okupljanje tolikog broja ljudi?

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.