Nove Windows 10 nadogradnje mogu da uzrokuju BSOD

Microsoft je početkom ove nedelje isporučio nove kumulativne nadogradnje za sve verzije Windows-a 10 u okviru March 2021 Patch Tuesday ciklusa, ali ekipa iz Redmonda je sada potvrdila da neke od njih mogu da izazovu rušenje računara, odnosno BSOD (plavi ekran smrti) na računarima na koja su spojene raznovrsne vrste uređaja za štampu. 

Problem o kojem se radi vezan je uz štampu iz Windows-a, a Microsoft kaže da trenutno istražuje o čemu se tačno radi, što znači da još ne zna kada bi mogao da izda zakrpu koja će ga rešiti. "Nakon instaliranja nadogradnje možete dobiti APC_INDEX_MISMATCH obaveštenje o grešci sa plavim ekranom kada pokušate da štampate dokumente nekim štampačima iz određenih aplikacija", navodi Microsoft i dodaje kako istražuje problem i izdat će nadogradnju čim to bude moguće. 

Problem postoji u kumulativnim nadogradnjama KB5000802, KB5000808, KB5000809 i KB5000822, a može izazvati rušenje Windows-a 10 pri radu sa različitim vrstama štampača, uključujući modele Kyocere i Zebre. 

Ako imate takav problem, za sada je jedino rešenje ukloniti zadnje kumulativne nadogradnje iz Windows-a 10, ali to vam s druge strane nije pametno jer nadogradnje uključuju i nekoliko važnih bezbednosnih zakrpa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.