Oppo prestigao Huawei i postao lider na kineskom tržištu

Lidersku poziciju je Oppo preuzeo do Huawei-ja nakon što je postao najprodavaniji brend smartphonea u Kini prvi put u istoriji. U januaru je kompaniji Oppo pripadao 21% tržišta te se našla ispred kompanija Vivo i Huawei koje zauzimaju po 20% tržišta.

Udeo Apple-a i Xiaoomi-ja na tržištu iznosi po 16%. Prodaja kompanije Oppo je porasla za 26 posto u odnosu na prošlu godinu, odnosno za 33 posto u odnosu na prošli mesec. Nova Reno 5 serija je imala veliki uspeh jer je ponudila bolje specifikacije po nižim cenama u odnosu na prethodnu seriju Reno 4. 

Kako bi Oppo povećao udeo na tržištu, neko ga je morao izgubiti, a to je kompanija Huawei koja se fokusirala na premium tržište zbog nedostatka komponenti uzrokovanog američkim sankcijama tako da su se kineski distributeri okrenuli drugim brendovima kako bi se zadovoljio volumen. 

Huawei je prodao Honor, što je takođe rezultovalo smanjenjem udela na tržištu jer se ovaj brend sada smatra konkurentom. Ove brojke se odnose samo na jedanm mesec, ali se očekuje dodatni pad Huawei-ja tokom ove godine. Oppo želi da profitira na svom novom flagshipu Find X3 Pro, koji je predstavljen prošle nedelje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.