Požar uništio servere cloud provajdera OVH

Požar u najvećoj evropskoj kompaniji za web hosting i skladištenje podataka, OVHcloud u Strasbourgu uništio je neke servere, dok su drugi privremeno ugašeni, javlja u sredu Reuters i dodaje da je požar usledio samo dva dana nakon što je ta francuska kompanija objavila plan izlaska na berzu. 

Najveća evropska kompanija koja nudi usluge računarstva u oblaku obavestila je svoje klijente, među kojima je i francuska vlada, da aktiviraju programe obnove podataka nakon požara. Požar koji je buknuo iza ponoći uništio je jedan od četiri data centra i oštetio drugi, objavila je kompanija koja je ugasila druga dva centra kako bi sprečila daljnju štetu. 

Nemamo pristup lokaciji i zato se danas neće pokrenuti serveri u data centrima SBG1, SBG3 i SBG4, rekao je juče osnivač i predsednik kompanije Octave Klaba. Kompanija osnovana 1999. godine je najveći davalac usluga u oblaku u Evropi i konkuriše američkim gigantima kao što su Amazon Web Services, Google Cloud i Microsoft's Azure koji dominiraju na tržištu. 

Centri OVH u Strasbourgu su jedni od 17 data centara kompanije u Francuskoj i 32 centra u ostatku sveta. S požarom se borilo oko 100 vatrogasaca. Nekoliko korisnika usluga te kompanije objavilo je da su njihove internet stranice, među kojima je i Centrar Pompidou, nedostupne kao i eletronska pošta. Nema vesti o tome koliko je podataka izgubljeno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.