Predstavljeni OnePlus 9 i OnePlus 9 Pro

Nakon nekoliko meseci curenja informacija, ali i namernog puštanja od strane OnePlus-a, ova kompanija je juče službeno predstavila dva nova uređaja – OnePlus 9 i OnePlus 9 Pro. Oba modela su pokretana Snapdragon-om 888, a prva vidljiva razlika je u veličini. 

Naime, OnePlus 9 dolazi sa 6,55-inčnim AMOLED ekranom sa komercijalnim nazivom "Fluid Disoplay 2.0", rezolucije 1080p, a OnePlus 9 Pro sa 6,7-inčnim, rezolucije 1440p. Radna memorije iznosi 8 GB, odnosno 12 GB, a na raspolaganju su 128 i 256 varijante interne memorije. Naglasak kod ovogodišnjih modela OnePlus ove godine daje na saradnju sa Hasselblad proizvođačem fotoaparata, što bi trebalo da donese znatna poboljšanja na područiju kamere. 

Za one koji ne znaju, Hasselblad proizvodi jedne od najboljih fotoaparata, objektiva i prateće opreme na svetu, i nije baš jeftin, nsprotiv, njegove kamere su mahom višestruko skuplje od poznatih brendova za masovno tržište. Top model OnePlus 8 Pro tako donosi primarnu kameru sa Sony-jevim 40 MP IMX789 senzorom, a njegova glavna karakteristika su fizičke dimenzije. Ovaj senzor prima osetno više svetla nego kamera prethodnika, a ako je verovati OnePlus-ovim ljudima, u stanju je da napravi osetno bolje fotografije od onih koje nude najskuplji uređaji na tržištu, kao npr. iPhone 12. 

Jedna od glavnih karakteristika je mogućnost okidanja u 12-bitnom RAW formatu, što će od koristi biti prvenstveno foto entuzijastima. Ovaj senzor takođe omogućava snimanje 8K 30 fps i čak 4K 120 fps videa za izuzetno kvalitetne usporene snimke. Druga kamera je 50 MP ultraširokougaona, a treća 8 MP telefoto sa 3,3x optičkim povećanjem. Hasselblad je OnePlus-u na područiju fotografije pomogao u stvaranju novih algoritama, rasporedu sočiva, ali i kalibraciji boja, što svakako obećava. 

Kad je ekran OnePlusa 9 Pro u pitanju, na raspolaganju je 120 Hz stopa osvežavanja, s mogućnošću smanjivanja na 1 Hz za prikaz statičnog saržaja, što će svakako uticati na potrošnju energije, odnosno štednju baterije, koja inače dolazi sa kapacitetom 4500 mAh. Ovde definitivno treba izdvojiti novo Warp 65W brzo punjenje koje za samo 15 minuta bateriju napuni na neverovatnih 65% kapaciteta. Do 100% punjenje će trajati samo 30 minuta. Ono što će vas takođe oduševiti je 50W bežično punjenje, koje će bateriju do 100% kapaciteta napuniti za samo 43 minuta. 

Treba napomenuti kako "obični" OnePlus 9 takođe donosi istu tehnologiju brzog punjenja i ultra-širokougaonu kameru kao i Pro model, ali je ostao uskraćen za telefoto. Primarna kamera pak donosi 48 MP senzor, ali starije generacije. Tu je isto tako 65W Warp charge brzo punjenje, a za razliku od Pro modela, donosi ravni ekran. Da, Pro model i dalje ima zakrivljeni. 

Cene uređaja na evropskom tržištu za OnePlus 9 kreću od 729, a za OnePlus 9 Pro 929 evra. Uređaje na službenim stranicama možete prednaručiti odmah, a prodaja, odnosno isporuka započinje 31. marta. Ukoliko OnePlus 9 Pro prednaručite do 31.03. na poklon dobijate 50W bežični punjač. U slučaju da se odlučite na prednarudžbu običnog OnePlus-a 9, na poklon dobijate bežične slušalice.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.