Sada i zvanično možete da se prijavite za Muskov satelitski internet

Kada je prošle godine Starlink podigao web stranicu starlink.com na kojoj ste se mogli besplatno upisati za uslugu satelitskog interneta koji se temelji na velikoj konstelaciji Muskovih internet satelita, odmah smo se prijavili, iako je rečeno da će usluga u početku biti dostupna samo u delovima SAD-a i Kanade. 

Nešto manje od godinu dana nakon toga i nakon više lansiranja Muskovih satelita Falcon raketama, dobili smo mail od Starlinka u kojem nas obaveštavaju da možemo uplatiti depozit u visini od 99 američkih dolara. Naravno, to ne želimo da učinimo, jer do dolaska Starlinka u naše krajeve mogu još proći godine, ali nam deluje zanimljivo na koji način Musk i ekipa pokušavaju da povrate barem mali deo velike investicije koju su uložili u jedan od najvećih infrastrukturnih internet projekata današnjice. 

Ukoliko se ipak odlučite da uplatite polog Musk-u, naći ćete se pri vrhu prioriteta za područije na kojem živite kada usluga postane dostupna, a svoj depozit u bilo kojem trenutku možete povući. Ukoliko uspete da dočekate Starlink, moraćete jednokratno uplatiti još 499 dolara (plus dostava) za Starlink kit, odnosno satelitski tanjir sa opremom za spajanje i postavljanje na krov, a usluga interneta brzine između 50 Mb/s i 150 Mb/s će vas koštati 99 dolara mesečno. 

Da li se to isplati? Za sada je još teško reći, ali videćemo prve reakcije komercijalnih korisnika u SAD-u i Kanadi, kojima će usluga biti dostupna ove ili sledeće godine. Deo njih već učestvuje u testnom programu, ali morali su da potpišu ugovor o tajnosti po kojem ne smeju da iznose nikakve detalje o kvalitetu Muskovog interneta. 

Uprkos tome, na internetu su se već pojavile anonimne "recenzije" u kojima se mogu videti podeljene reakcije. Nekima internet radi super i brzo, drugima često puca, a treći su nezadovoljni jer je usluga dostupna u testnoj fazi samo nekoliko sati dnevno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.