Sony predstavio kontroler za PlayStation 5 VR

Sony je u februaru ove godine napokon službeno najavio novi kontroler za virtuelnu stvarnost koji će biti specifično dizajniran za PS5 konzolu. 

U najavi novog VR sistema Sony nije iznosio nikakve specifikacije, već je samo rekao da će biti znatno unapređen u odnosu na prethodnika, kako po rezoluciji i vidnom polju (FoV-u), tako i po jednostavnosti korišćenja, pa će se na primer spajati sa konzolom pomoću samo jednog kabla. 

Sada nam je Sony pokazao i prve slike novog sistema, ali ne samog headseta, već kontrolera koji će se za njega koristiti. Kontroler će se temeljiti na inovacijama koje je doneo bežični kontroler DualSense, što znači da ćete u igrama pod svojim prstima osećate sve što se dešava u virtuelnom prostoru, poput konfiguracije terena kojim se krećete i vibracija od posledica eksplozija, a na njemu će se nalaziti i takozvani "adaptivni triggeri", odnosno dugmići koji stvaraju osećaj otpora na pritisak. Takođe navode da će kontroler detektovati vaše prste bez ikakvog pritiskanja na mestima gde držite palac, kažiprst i srednji prest, što će vam omogućiti prirodnije geste tokom gameplaya. 

Dugmići sa kojima ste se susreli na DualSenseu nalazitće se i na VR kontroleru i omogućiće iste funkcije, pa ćete na primer "grip" dugmetom (R1) moći hvatati objekte u virtuelnom prostoru. Nažalost, u igranju sa novim PSVR hedasetom i kontrolerom na PS5 nećete moći uživati ove, već najranije sledeće godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.