Stiže Snapdragon Sound za kvalitetniji zvuk na mobilnim uređajima

Proizvođači pametnih telefona danas manje ili više imaju različite pristupe po pitanju reprodukcije zvuka. Dok se jedni trude da telefone opreme sa Hi-Fi audio konvertorima kako bi mogli da isporuče visokokvalitetni zvuk u slušalice i zvučnike, drugi će ponuditi samo ono osnovno. 

Sada je Qualcomm predstavio novi set tehnologija pod nazivom Snapdragon Sound – dizajniran da na podržanim uređajima donose visokokvalitetni zvuk sa malom latencijom i sa naglaskom na minimalan uticaj na trajanje baterije, jednostavnost povezivanja bežičnog hardvera i sprečavanje pucanja veze i kvarova. 

Snapadragon Sound je program brendiranja i sertifikovanja kao drugih sličnih tehnologija, a za sada su još uvek pomalo nejasne minimalne potrebne specifikacije za uređaje koji će biti opremljeni ovim brendom. 

Iz kompanije navode da su Xiaomi i Audio Technica među prvim kompanijama koje su se prijavile za Snapdragon Sound sertifikaciju, što bi značilo da bi uskoro mogli da vidimo Xiaomi telefone i Audio Technica slušalice ili zvučnike sa ovom tehnologijom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.