TikTok zabranjen u Pakistanu zbog ''nepristojnog'' sadržaja

Sud u Pakistanu je doneo odluku o zabrani aplikacije TikTok. Korisnici TikTok-a u toj zemlji ponovo neće moći da pristupaju aplikaciji, a razlog je naredba Visokog suda u Peshawaru kojom se zabranjuje ova platforma za deljenje kratkih klipova. 

Podaci iz februara pokazuju da TikTok ima oko 33 miliona korisnika u Pakistanu. Presuda o zabrani TikTok-a je doneta jer aplikacija "širi vulgarnost u društvu" i tako će ostati dok platforma ne počne da sarađuje sa pakistanskim vlastima jer dosadašnji zahtevi za uklanjanjem "nepoželjnog i nepristojnog" sadržaja nisu usvojeni. 

Ovo nije prvi put da je TikTok zabranjen u Pakistanu koji je nedavno uveo zakon kako bi omogućio regulatorima da centurišu sadržaj. Prema novom zakonu kompanije moraju da uklone neprimeren sadržaj uključujući onaj koji preti "integritetu, sigurnosti i odbrani Pakistana". 

Prva zabrana je stigla pre uvođenja novog zakona nakon što su vlasti ocenile da TikTok sadrži "nemoralne i nepristojne" klipove. Zabrana je ukinuta nakon nekoliko dana jer je iz TikTok-a stiglo obećanje da će dostupni klipovi biti u skladu sa pakistanskim društvenim normama i zakonima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.