Twitter će dodati reakcije na objave u obliku emojija?

Twitter je rokom ovog meseca anketirao korisnike kako bi saznao njihova mišljenja o setovima emoji reakcija, sličnih kao i na Facebook-u, prenosi TechCrunch. Korisnici su na društvenoj mreži objavili kako izgleda anketa, a set emojija koji se pojavljuje, izgleda poprilično standardno i radi se o varijacijama Like, Funny, Interesting, Sad, Awesome, Support i Angry reakcija. 

Navodi se da Twitter razmatra o dodavanju načina izražavanja korisničkog uopštenog mišljenja o samoj objavi u smislu dodavanja "Sviđa mi se" i "Ne sviđa mi se" opcije. Prema korisničkoj anketi, koristiće se jedna od ovih opcija - klasični "palac gore/dole", brojka 100 u zelenom, odnosno crvenom krugu ili strelica gore/dole kao i na Reddit-u. 

Twitter shvata da bi uvođenje reakcija sa sobom moglo doneti pojedine negativnosti. Stoga su u anketi pitali korisnike kako bi se osećali u slučaju da su reakcije na njihove objave negativne, odnosno hoće li ih to odgovoriti od objavljivanja sadržaja ili će reakcije shvatiti kao konstruktivnu povratnu informaciju. 

"Istražujemo dodatne načine kako se ljudi mogu izraziti u razgovorima na Twitter-u", rekao je portparol Twitter-a za The Verge te je naglasio da je istraživanje još uvek u ranoj fazi. Dodao je da novi emojiji neće zameniti pozitivno označivanje objava klikom na "srce", već će služiti kao svojevrsni dodatak. 

Kao potvrdu da Twitter zaista nešto smera, glavni direktor dizajna Twitter-a, Dantley Davis, već neko vreme postavlja objave koje aludiraju na dodavanje reakcija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.