Xiaomi MI MIX FOLD – prvi Xiaomi-jev preklopni telefon

Xiaomi je vratio Mi Mix u novom konkurentskom ruhu. Naime, ovaj preklopni telefon bi trebao da bude direktni odgovor na Huawei-jev Mate X2 i Samsung-ovu Z Fold seriju. 

Mi Mix ima unutrašnji 8,01-inčni 4:3 OLED ekran rezolucije 2480 x 1860px sa podrškom za Dolby Vision HDR, a iz Xiaomi-ja tvrde da ekran može izdržati čak 200.000 preklapanja. Spoljnu stranu Mi Mix-a krasi 6,52-inčni ekran sa stopom osvežavanja 90 Hz.

Mi Mix takođe dolazi sa četiri zvučnika koje je podesio Harman Kardon, a kompanija opisuje audio kvalitet kao "3D panoramski zvuk". Xiaomi sa Mi Mix Fold telefonom, otvoreno cilja na biznismene. Tako uvode one click stealth funkciju koja automatski zatvara i zaključava sve aplikacije na uređaju i tvrde da je to "najveća bezbednost za poslovni scenario". 

Iznenađenje je desktop ili PC mode, koji se pali sa trostrukim swipeom na ekran i pretvara Mi Mix Fold u mini desktop računar. Mi Mix Fold pogoni već standardni flagship mobilni procesor Snapdragon 888 uparen sa 12, odnosno 16GB RAM-a. 

Kapacitet baterije je 5020mAh i podržava brzo punjenje od 67 W. Mi Mix Fold ima trostruku kameru sa, kako navode, funkcijom četverostruke zbog korišćenja tekućeg sočiva. Xiaomi tako tvrdi da telefoto objektiv može biti korišćen i za impresivne makro, ali i zumirane fotografije. 

Uređaj ima i Xiaomi-jev novi Surge C1 procesor slike koji koristeći 3A algoritam poboljšava mogućnost fokusiranja pri slabom osvetljenju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.