Xiaomi predstavio Mi 11 Ultra telefon

Xiaomi je juče službeno predstavio novi top model – Xiaomi Mi 11 Ultra. Radi se o uređaju o kojem su dugo kružile glasine, a procurelo je i dosta specifikacija koje se uglavnom podudaraju sa onim što je predstavljeno. 

Mi 11 Ultra je definitivno najbolji i najnapredniji uređaj proizašao iz Xiaomi-jevih radionica, a ističe se najviše napretkom na područiju kamere. Ali, pre nego što krenemo na taj najzanimljiviji deo, spomenimo kako za pogon koristi Snapdragon 888, a dolazi sa 6,81-inčnim AMOLED ekranom zakrivljenim sa sve četiri strane. Rezolucija mu iznosi 3200 x 1440 px, ima 120 Hz stopu osvežavanja prikaza i čak 480 MHz stopu osvežavanja touch površine, dok pozadinsko osvetljenje ide do 1700 nita. 

Kao što je već rečeno, najzanimljiviji deo odnosi se na kameru, a njen modul na ovom uređaju je zapravo najveći kojeg smo do sada imali prilike da vidimo. Zauzima ceo gornji deo poleđine, sadrži tri kamere i mali 1,1-inčni ekran. Ako se pitate čemu potonji služi, odgovor leži u okidanju selfija, ali i osnovnim operacijama i obaveštenjima kad je uređaj položen na sto licem prema dole. 

Tako, na primer, na njemu možete videti procenat napunjenosti baterije, odgovoriti na poziv, ali i videti vremenske prilike. Poveći modul sadrži tri kamere, od kojih primarna raspolaže ogromnim Samsung-ovim ISOCELL GN2 1/1.2“ senzorom, sa 50 megapiksela. Koristi Pixel-binning tehnologiju, a za fokusiranje – Dual-Pixel autofokus. Optička stabilizacija se podrazumijeva, a fizički veliki senor obećava veći kvalitet noćnih fotografija. 

Druga kamera je ultra-širokougaona, donosi 48 megapiskela, a pokriva ugao od 128 stepeni. Treća je telefoto i donosi 5x optički, odnosno 10x hibridni zoom. U Xiaomi-ju navode da je moguće fotografisati i sa 120x digitalnim povećanjem. Tu je i podrška za 8k video, kao i mogućnost okidanja svim kamerama odjednom, što će vam omogućiti da na kraju odaberete koja fotografija je najbolje ispala. Isto vredi i za selfije, dakle uz pomoć spomenutog sekundarnog ekrana. 

Što se ostatka hardvera tiče, Xiaomi Mi 11 Ultra dolazi sa maksimalno 12 GB RAM-a i 512 GB interne memorije, iako će u ponudi biti i druge kombinacije, uglavnom sa manjim kapacitetima. Baterija donosi čitavih 5000 mAh i što je najvažnije, sa "silicon oxide anode" tehnologijom izrade, koja podržava 67W punjenje, kako žično, tako i bežično. Ova tehnologija će omogućiti punjenje od 0% do 100% za samo 36 minuta. 

Svakako treba istakći da je kućište vodootporno i poseduje IP68 sertifikat. Uređaj podržava novi WiFi 6E standard, a donosi i infra-crveni port. Cena u Kini će iznositi između 5999 juana (775 evra) i 6999 juana (905 evra) za najskuplju verziju. Naravno, kada ovaj uređaj stigne na evropsko tržište, svakako treba očekivati više cene.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.