AI detektuje uvredljive sadržaje iz reči i emotikona

Facebook i njegove druge društvene aplikacije često se optužuju za nedovoljnu efikasnost u otkrivanju i uklanjanju uvredljivih sadržaja, bez obzira što na tim sistemima rade napredni algoritmi i obilje ljudi.

Instagram je sad najavio sopstvene alate koji će se uhvatiti u koštac s tim problemima kako bi izgradio "oklope" koji će čuvati korisnike od izlaganja uvredama u direktnim porukama.

Alati će se temeljiti na AI-u koji će prepoznavati kombinacije reči, fraza i emotikona koji ukazuju na mogućnost uvredljivih sadržaja, čak i u slučajevima kada izostaju neka slova ili reči, čime se mnogi služe kako bi zaobišli filtere veštačke inteligencije.

Instagram će takođe pružiti korisnicima mogućnost da proaktivno blokiraju ljude čak i ako ih pokušavaju kontaktirati putem novostvorenih naloga, a ta funkcija će biti pokrenuta kroz nekoliko predstojećih nedelja.

U početku će novi alati za prepoznavanje, blokiranje i uklanjanje nepoželjnih sadržaja i ljudi funkcionisati u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj, Irskoj, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu, dok bi se u sledećih nekoliko meseci trebali koristiti i globalno.

Koliko će biti efikasan saznaćemo vrlo brzo, ali ne verujemo da će Instagram postati spektakularno "čistiji", jer to do sada nije uspelo niti jednoj društvenoj platformi.

Više detalja potražite u službenom blogu Instagram-a na ovom linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.