Amazon otvara frizerski salon sa naprednim tehnološkim rešenjima

Amazon širi svoje područije poslovanja na još jednu industriju, pomalo neočekivanu kada je u pitanju ova tehnološka kompanija čiji je osnovni biznis online prodaja. Tako će uskoro u Londonu pokrenuti svoj prvi - frizerski salon. Neobično za Amazon, ali nije teško pretpostaviti da to neće biti običan salon, već će u njemu dominirati zanimljiva tehnološka rešenja. Same usluge ne bi trebale da se previše razlikuju od tradicionalnih salona i nude usluge poput šišanja, bojenja, feniranja itd. Ono po čemu će se ipak razlikovati i što će korisnicima i korisnicima biti najzanimljivije jest ogledalo sa podrškom za proširenu stvarnost.

Zahvaljujući tom ogledalu, prije početka šišanja i bojenja, moći će da se eksperimentiše sa različitim virtuelnim bojama i nijansama boja kako bi se brzo i jednostavno pronašla boja koja se najviše sviđa osobama udobno zavaljenim na frizerskoj stolici. Tek kada se pronađe najbolja nijansa, počinje nanošenje prave boje na kosu. Ako se to rešenje pokaže zadovoljavajućim i cenovno prihvatljivim, takva bi ogledala u budućnosti mogla da se prošire po salonima lepote i olakšaju frizerima posao, barem kada je bojenje kose u pitanju. Osim AR ogledala, posetiocima Amazon-ovog salona biće dostupni novine i časopisi, ali naravno u digitalnom izdanju, na Amazon-ovim tabletima Fire.

Još jedna zanimljivost Amazon Salona jeste to što će u njemu biti izloženi brojni proizvodi za negu kose, a kada posetioci izaberu određeni proizvod, informacije o njemu pojaviće se na velikom ekranu. Oni koji žele da kupe određeni proizvod moći će da skeniraju QR kod postavljen pored njega i link će ga odvesti na Amazonov-u stranicu na kojoj će ga moći odmah i kupiti.

Iz Amazona naglašavaju kako je to eksperimentalni projekt s ciljem demonstracije novih tehnologija i proizvoda i nemaju daljnje planove za otvaranje novih salona na drugim lokacijama, iako to ne znači da se u budućnosti neće predomisliti. Amazon Salon uskoro se otvara samo za zaposlene Amazona, a nakon toga biće dostupan svima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.