Aplikacija obećava besplatni Netflix, a krije opasan malware

Želja korisnika da dobiju nešto što se plaća besplatno često je prejaka, a na kraju košta više. Najbolji primer su raznorazne aplikacije koje obećavaju svašta nešto, a na kraju požalite. Još jedna takva u opticaju, obećava besplatni Netflix, a krije opasan malware. 

Nedavno istraživanje kompanije Check Point Research otkrilo je opasnu aplikaciju imena FlixOnline koja vešto koristi Netflix boje kako bi lakše navukla žrtve. Obećava besplatno gledanje Netflix-a na Android telefonima bez korisničkog naloga bilo gde u svetu. Stvarnost je surovo drugačija. 

Ne samo da neće ispuniti ono što obećava, već u sebi krije malware koji krade privatne podatke i širi se WhatsApp porukama. Nakon što korisnik pri instalaciji odobri sve ono što inače odobravamo pri instalaciji aplikacija, prikriveni crv kreće sa poslom i umesto vas odgovara na pristigle WhatsApp poruke i tako se širi mređom korsnika. 

Dotični FlixOnline do nedavno je bio u Play Store-u pa je uklonjen ali ako imate praksu instaliranja aplikacija sa interneta ili alternativnih prodavnica aplikacijama, vodite računa. Kao i obično, korisnici iOS uređaja od ovakvih su nevolja ipak u znatno manjoj opasnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.