Apple-ov prolećni event održava se sledećeg utorka

Apple se vraća svom standardnom ritmu predstavljanja novih proizvoda, pa će sledećeg utorka održati novi – još jednom virtuelni – događaj na kome će javnosti prikazati svoje novitete za ovo proleće. Ovaj događaj je, zanimljivo, prvo bio najavljen preko njihove virtuelne asistentkinje Siri. Ako ste je od utorka upitali "kada je sledeći Apple-ov event?", ona bi vam odgovorila da je to 20. aprila.

Gotovo ceo dan nakon što je otkriveno da Siri zna kada će Apple predstavljati nove proizvode, iz kompanije je stigla i službena potvrda. U utorak, dakle, u 19 sati po našem vremenu, održaće se još jedna online prezentacija novih proizvoda. Naziv događaja je "Spring Loaded", igra reči koja bi u slobodnom prevodu mogla biti prevedena kao "napeta opruga" ili pak "proleće puno svega".

Za razliku od evenata na kojima se predstavlja iPhone, o ovome se ne zna toliko detalja unapred. Najverovatnije je kako će središnji fokus prezentacije biti na iPad-ima. Glasine poslednjih meseci govore da je u pripremi veliki, 12,9-inčni iPad Pro sa miniLED ekranom i 5G modemom, isto kao i njegov 11-inčni "brat" sličnih karakteristika. Oba bi trebala da budu zasnovana na čipu A14X.

Dalje, očekuje se da bi Apple liniju novih iPad-a mogao da proširi i sa osveženom verzijom iPad-a mini, tj. nešto kao iPad mini Pro, takođe sa novim procesorom i miniLED ekranom. Standardni iPad bi takođe mogao da bude nadograđen verzijom za 2021. godinu.

Osim iPad-a, Apple bi na ovom događaju mogao da proširi i ponudu svojih stolnih računara iMac, i to verzijom sa sopstvenim M1 procesorom na ARM arhitekturi. Nagađa se i da bi prolećni event mogao da posluži i za lansiranje bežičnih slušalica AirPods 3, osvežene verzije Apple TV-a, a svetlo dana mogli bi da ugleda i maleni Bluetooth uređaji za praćenje izgubljenih stvari, AirTags. O njima se već mesecima spekuliše, ali službenih informacija za sada nema.

U svakom slučaju, novi proizvodi sa znakom zagrižene jabuke očekuju nas u utorak u 19 sati uz prenos uživo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.