Apple već počeo da proizvodi naslednika čipa M1

Prošle godine Apple je predstavio i debitovao sa M1 čipsetom, prvim i sopstvenom čipsetom koji će koristiti za pokretanje svojih budućih računara, a verovatno i iPad-a, sudeći po najjnovijem iPad Pro tabletu.

Iako se M1 pokazao više nego sposoban, mnogi se pitaju kakve bi promene ili poboljšanja Apple mogao da napravi kako bi se mogao približiti ili izjednačiti sa naprednijim i snažnijim Mac Pro računarima. Ako je verovatni pisanju Nikkei Asia, Apple navodno ulazi u masovnu proizvodnju svog M2 čipseta.

Opširnijih detalja nema, ali s obzirom da bi za proizvodnju trebalo da prođe oko tri meseca, to bi se moglo poklopiti sa uobičajenim Apple datumom za sledeću seriju Mac ažuriranja. Sa Intel-ovim procesorima postojali su različiti modeli koji se koriste za različite Mac računare, pa će biti zanimljivo kako će Apple pristupiti budućoj kategorizaciji sa svojim "M" čipsetima.

U svakom slučaju, Apple svojim Pro računarima još nije dao Apple Silicon tretman, poput 16-inčnog MacBook Pro-a, 27-inčnog iMac-a i Mac Pro-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.