Discord ipak popušta ograničenja za NSFW servere na iOS-u

Discord je pre par dana objavio da pojačava svoja ograničenja na sadržaj za odrasle, među kojima zabranjuju pristup iOS korisnicima na Not Safe For Work (NSFW) servere, a sada ih zbog nezadovoljstva korisnika, ipak malo popuštaju.

Prema objavi Discord-a, pristup će u potpunosti biti zabranjen samo za one servere usmerene na eksplicitni pornografski sadržaj. Tako će onda ostali NSFW serveri i dalje biti blokirani prema zadatim podešavanjima, ali će ih korisnici svejedno moći pregledavati.

Budući da su Apple-ova pravila za prikazivanje golotinje u aplikacijama na App Store-u poprilično stroga, čini se da je to bio razlog prvobitne zabrane. Uprkos tome, Apple ima "rupu" u svojim pravilima koju Discord očito iskorišćava. Naime, radi se o tome da je "slučajan NSFW sadržaj", prema Apple-ovoj politici, dozvoljen sve dok je prema zadatim podešavanjima skriven.

Apple tako zahteva od korisnika da se u servere uključe putem internet stranice, a ne preko aplikacije. Upravo je to Discord omogućio u svom sistemu i tako korisnici iOS-a bezbrižno mogu da pristupaju NSFW serverima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.