Discord odbio Microsoft-ov pokušaj akvizicije u vrednosti od preko 10 milijardi dolara

Prema pisanju Wall Street Journala, popularni i gamerima omiljeni chat servis Discord neće biti prodat Microsoft-u, niti bilo kome drugom.

Prema brojnim glasinama i procurjelim informacijama, Discord se nalazio u pregovorima sa Microsoft-om i nekim drugim kompanijama, koje su htele da ga kupe, ali od akvizicije izgleda neće biti ništa, čak ni po cenu od 10 milijardi dolara koliko je navodno ponudio Microsoft.

Izvori WSJ-a navode da će Discord za sada ostati nezavisan jer mu poslovanje ide jako dobro, ali počele su da kruže nove glasine u kojima se govori da razmišlja u izlasku na javno tržište deonica (IPO).

Kao i svi drugi komunikacioni servisi, Discord-u je popularnost značajno skočila tokom pandemije, a mnogi korisnici su ga koristili za kontakte sa svojim prijateljima i članovima porodice, dok je gamerima i dalje najomiljeniji glasovni komunikator jer pruža odličan kvalitet zvuka i troši jako malo mrežnih resursa.

Discord ima oko 140 miliona mesečnih korisnika i tokom prošle godine je prihodovao oko 130 miliona dolara, ali još uvek nije profitabilan, pa je delovalo kao da jedva čeka da uzme 10 milijardi Microsoft-u koji će znati da ga pretvori u svoju novu mašinu za mlaćenje para.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.