Discord zabranjuje iOS korisnicima pristup NSFW serverima

Discord pojačava svoja ograničenja na sadržaj za odrasle sa novim pravilima i zabranom pristupa iOS korisnicima na Not Safe For Work (NSFW) servere. Prema objavi Discord-a, celi serveri će moći da se označe NSFW oznakom, ako je njihova zajednica organizovana oko NSFW tema ili ako je većina sadržaja na serveru namenjena korisnicima starijim od 18 godina. 

NSFW oznaka će biti obavezna za takve servere, a Discord će aktivno označivati one koji se sami ne "etiketiraju". NSFW oznaka sprečava pridruživanje osobama mlađim od 18 godina, što može biti dobra stvar, ali iOS korisnici nisu zadovoljni novim ograničenjem. 

Naime, zabrana pristupa za iOS korisnike udovoljava Apple-ovim strogim pravilima oko golotinje u aplikacijama koje se mogu preuzeti na App Store-u. Tumblr je tako izbrisao pornografiju sa cele svoje platforme kako bi se uskladio Apple-ovim pravilima. Korisnici koje je zateklo novo ograničenje objavljuju svoja mišljenja na Twitter-u, a neki su neki čak spremni da pređu na Android zbog ove zabrane.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.