Facebook ponovo eksperimentiše sa dating aplikacijama

Facebook nastavlja da istražuje svet dejtinga - njihova najnovija eksperimentalna aplikacija za speed dating zove se Sparked i pomalo podseća na Chatroulette.

Reč je o konceptu u kojem korisnici odrađuju nekoliko četverominutnih virtuelnih dejtova nakon kojih, ako se svide osobi na drugoj strani, mogu odraditi još jedan desetominutni dejt te potom i nastaviti da razmenjuju podatke.

Prema informacija na stranici Sparked, aplikacija je besplatna i nema javne profile, direktne poruke ili poteze prstom kao u slučaju Tinder-a. Sve što vam treba je profil na Facebook-u. Aplikacija je dostupna putem weba, što znači da je nema na iOS-ovom App Store-u niti Google Play-u.

Sparked, pretpostavlja Engadget, naglasak stavlja na ljubaznost. Prilikom stvaranja profila aplikacija naglašava da Sparked želi da učini sigurnim mestom i objasni "šta pojedinca čini dobrim na spoju". Nakon što date odgovor, neko iz Sparked-a će pregledati vašu prijavu i odlučiti možete li koristiti aplikaciju.

Takođe će vas pitati želite li da upoznate muškarce, žene ili nebinarne ljude. Nakon što dobijete pristup, Sparked će vam ponuditi speed dateove kojima se možete pridružiti.

Jedina nepoznanica na kraju priče životni je vek aplikacije koja će, kao i ostale aplikacije Facebook-ovog NPE Teama, nestati ako dovoljno ljudi ne pokaže interes.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.