Google izdao Chrome 90 kome je HTTPS default

Google-ovo nastojanje da omogući veće prihvatanje bezbednog HTTPS surfovanja napravilo je novi iskorak v90 verzijom Chrome browsera koji je ušao u takozvani "stabilni kanal", odnosno poslednju fazu razvoja.

Prošlog meseca Google ja objavio da će "defaultni" HTTPS krenuti sa verzijom 90, jer je to najkorišćeniji i najbezbedniji protokol koji znatno unapređuje privatnost i bezbednost, ali i ubrzava učitavanje web stranica koje ga podržavaju.

Pored toga, Chrome 90 po prvi put donosi u desktop browser AV1 enkoder koji je, kako kažu, specijalno optimizovan za video konferencije.

Kako biste mogli da koristite Chrome 90, trebaćete samo da restartujete svoj preglbrowser ili možete otići u podešavanja browsera i pod "O Chromeu" požuriti nadogradnju, nakon čega ćete dobiti obaveštenje "pokreni ponovno" i to je to.

Uživajte, ako ne u bezbednom, onda barem malo bezbednijem surfovanju. Stranice koje nisu nadograđene na HTTPS i koje vam Chrome označi da nisu bezbedne nemojte koristiti za unošenje privatnih podataka, lozinki ili za plaćanje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.