Google Phone sada snima pozive sa nepoznatih brojeva

Google je prošle godine tiho dodao snimanje poziva u svoju Phone (Telefon) aplikaciju koju svi imamo na svom Android telefonu, sa gomilom ograničenja na temelju vašeg uređaja i regiona. Sada proširuje funkciju tako da vam omogućava automatsko snimanje poziva sa nepoznatih brojeva. 

Uključivanjem nove funkcije nećete morati da pritisnete dugme za snimanje svaki put kad uputite ili primite poziv, što je zgodno proširenje za česte korisnike. Funkcija već stvara određene zabrinutosti kod dela javnosti, ali i kod pravnika, jer je u pojedinim zemljama zabranjeno snimati razgovore ukoliko obe strane na to izričito ne pristanu. 

Google stoga za korisnike koji prvi put koriste novu funkciju navodi: "Kada upotrebljavate funkciju snimanja poziva, odgovorni ste za poštovanje važećih zakona povezanih sa snimanjem poziva. Imajte na umu da mnoge jurisdikcije zahtevaju pristanak obe stranke za takvo snimanje". Funkcija će stoga raditi samo u odabranim regionima i za sada je ograničena na određene uređaje kao što su telefoni Xiaomi-ja i Nokije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.