Google uvodi promene kako bi sprečio haos sa urušavanjem Android aplikacija

Prošlomesečni haos uzrokovan WebView-om na Android-u dobio je epilog - Google razvija novi "Bezbedni mod" rada kako bi sprečio ponavljanje greške

Android-ova komponenta WebView prošlog meseca je uzrokovala pad sistema koji je za sobom povukao desetine usluga uključujući Gmail, Google Pay i nekoliko bankarskih aplikacija. Raspon kvara koji je trajao čak osam sati bio je toliko velik da je ponukao Google da razvije mere koje će sprečiti njegovo ponavljanje.

U najnovijem izveštaju Google je objasnio uzroke pada sistema i poboljšanja koja WebView planira da doda. Bilo koja aplikacija koja od WebView-a traži da otvori web stranicu naišla je na grešku u "tehnologiji eksperimenta i konfiguracije", objašnjava Google.

Kako bi ispravili problem, Google-ovi stručnjaci su na Google Play-u izbacili nove verzije Chrome-a i WebView-a koje omogućavaju automatske i ručne nadogradnje.

Nova ključna komponenta, naglašava Verge, dolazi u obliku "Bezbednog moda" rada koji će aplikaciji omogućiti povratak u prethodno stanje ukoliko se gore spomenuti bug ponovi. Google takođe planira da ubrza nadogradnje za Chrome i WebView, obećavajući bolju komunikaciju sa klijentima tokom incidenata.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.