Hakeri napadaju CoD cheatere malware-om

Svi multiplayer gameri dobro znaju kako na svetu ne postoji gora stvar od varanja u online igrama, a cheatere smatraju dnom dna ljudske rase na internetu. 

Borba protiv varanja u igrama je izuzetno teška stvar jer se na netu nalaze čitave web stranice i servisi (čak i na pretplatu) koji stalno nude nove cheatove i načine kako zaobići zaštite developera. Najveći problem je sa besplatnim igrama, jer se cheateri ne sekiraju ako njihovi profili budu "banovani", s obzirom da stalno mogu da otvaraju nove. 

Taj problem je u poslednjih nekoliko meseci najviše pogodio igru Call of Duty: Warzone, pa svako malo svedočimo o desetinama hiljada banovanih cheatera, ali i dalje se pojavljuje na hiljade novih.  

Iz tog razloga aktivirali su se hakeri koji cheatere žele da reše na svoj način. U lažne cheat engine ugrađuju viruse pa varalice širenjem cheatova među sobom šire maliciozni softver koji u sebi može da sadrži razne vrste malwarea prema odabiru hakera. 

Hoće li to zaustaviti cheatere u Warzone-u? Ne verujemo, ali će mnogima stvoriti gomilu problema. Ceo izveštaj o ovom hakerskom doprinosu poštenju u igrama možete pronaći na ovom linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.