HTC ne odustaje, stižu novi telefoni

Za razliku od LG-a, koji početkom ove nedelje i službeno rekao da prekiraju proizvodnju teledona, HTC izgleda ne odustaje ni nakon još jednog lošeg kvartala. Stižu novi 5G telefoni pod HTC logom. 

LG je kao što smo videli odlučio da ugasi proizvodnju telefona. Shvatili su da nema smisla gubiti novac na nečemu što generiše gubitke iz kvartala u kvartal. Uspešnim poslovanjem na drugim poljima nastaviće da generišu novac, a preostale zalihe telefona će rasprodati. Obećali su i još nekoliko godina softverske podrške i ažuriranja. 

HTC je s druge strane u malo goroj situaciji u smislu da je smartphone biznis njihov osnovni posao, ali već dugo to nije tako. Nekad i ne baš tako davno i Samsung je želio da bude HTC, ali kompanija od modela One M8 na ovamo nema baš sreće mada su i nakon njega imali neke impresivne telefone poput modela U11+ i U12+. Ni najbolji stereo zvučnici u smartphone areni, ni Ultra Pixel inovacije u pogledu kamere, ni impresivna metalna kućišta kao ni jedan od najboljih Android interfejsa nisu nažalost bili dovoljni.

Svejedno, uprkos tome, HTC navodno još ne odustaje. Digitimes sad navodi informacije iz "pouzdanih izvora" da tajvanski borac još nije spreman da baci peškir. Navodno u pripremi imaju nekoliko 5G telefona, koje će uskoro predstaviti. Za sada nema baš nikakvih informacija, o kakvim će se telefonima raditi, ali očekujemo nešto u segmentu srednje klase. Ako nešto i misle da zarade, veće su šanse da će uspeti sa mid-range uređajem nego skupim flagshipom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.