Instagram će još više ličiti na TikTok - upoznajte Reels Remix

Facebook na sve načine nastoji da uhvati korak sa poodmaklom konkurencijom TikTok-om. Najnovija funkcija inspirisana kineskom društvenom mrežom jako podseća na TikTok-ov Duet Instagram-ovi Reelsi, Facebook-ov odgovor TikTok-u dobiće još jednu značajku popularne video aplikacije: duete. 

U aplikacije je od sad moguće "remiksovati" reel, odnosno napraviti video-odgovor koji se nadovezuje na originalnu objavu - bila ona vaša ili tuđa. Ova funkcija više poznata kao Duet već je strahovito popularna na TikTok-u i najčešće se koristi za plesne izazove, prenosi Verge. 

Za remiks reela pritisnite na meni sa tri tačke i birajte "Remix this Reel". Nakon toga samo snimite svoj reel ili objavite prethodno snimljen sadržaj. Takođe možete urediti glasnoću izvornog videa, sinhronizovati ga i tako dalje. Mogućnost automatskog "remiksovanja" imaju samo novij reelsi, a ako funkciju želite da aktivirate na starijem reelu, to možete napraviti ručnom aktivacijom stavke "Enable Remixing". Ako želite da isključite svo remiksovanje na svom nalogu, to možete napraviti unutar podešavanja. 

Funkcija Reels je, podsetimo, stigla prošlog avgusta kao Facebook-ov odgovor TikTok-u, a s vremenom je dodala još funkcija kineskog servisa smanjivši važnost sadržaja koji je bio recikliran. Facebook je vrlo ozbiljan oko stvaranja platforme za kratke videe - stavili su tipku za Reels na glavni meni i čak osigurali da se videi automatski formatiraju za gledanje u Lite verziji aplikacije. Samo je pitanje vremena, pretpostavlja izvor, kad će cela stvar postati američka verzija TikTok-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.