iOS 14 je sada na 90% iPhone-a

Google-ov Android bez ikakve dileme dominira tržištem smartphone-a sa oko 70% udela, ali Apple-ov iOS nad Android-om ima drugu, po mnogima i važniju prednost. 

Koliko god u smartphone areni još uvek ima tragova Windows Phone-a, BlackBerry OS-a i drugih, realno je reč o duopolu Android-a i iOS-a u odnosu 70:30 u korist Android-a. Razlog tome je što iOS uređaje na svetu proizvodi samo Apple, a Android ko god poželi. 

Svi iOS uređaji su po pravilu top modeli dok Android-a ima od za 50-tak evra pa do preko 2000 evra. Ono gde iOS platforma nema premca je softverska podrška, odnosno brzina adopcije najnovije verzije. Tu im Android jednostavno nikad neće parirati. 

Tako sad imamo situaciju da je iOS 14, u opticaju od 16.9. prošle godine sad na 90% iOS uređaja. S druge strane Android 11 u opticaju od 8.9.2020. sada je tek na 20% Android-a u svetu. Google fragmentaciji svoje platforme pokušava da doskoči godinama, ali pravog rešenja nema. Nema ga i zato što se očekuje da barem svake dve godine kupite novi Android telefon iako bi da je softverski bolje podržan verovatno ponudio jednako dobro korisničko iskustvo i nakon 3-4 godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.