Kreatori će moći da promene ime i sliku kanala unutar YouTube-a

YouTube je omogućio kreatorima da ažuriraju naziv i sliku svog kanala unutar YouTube-a, bez da ta promena utiče na njihov Google nalog.

Naime, do sad su kreatori trebali da menjaju svoje ime i profilnu sliku za ceo Google nalog, pa je to dovodilo do situacije gde je ime na YouTube-u zapravo bilo isto ime sa kojeg se prima i šalje e-pošta na Gmail-u. Budući da je to u profesionalnoj sferi ipak pomalo nezgodno, nova mogućnost će ponuditi kreatorima malo više fleksibilnosti oko odabira naziva.

Za promenu naziva na desktopu, potrebno je otići u YouTube Studio, pa u odeljak "Prilagođavanje" i "Osnovne informacije". Promena naziva na mobilnoj aplikaciji je još lakša, potrebno je kliknuti profilnu sliku kanala i potom unutar vašeg kanala izabrati "Uredi kanal".

Ali, kako prenosi The Verge, nova funkcija ipak dolazi sa jednim upozorenjem - Ako verifikovani kreatori promene ime, tada će im se automatski izgubiti oznaka za verifikaciju. U tom slučaju, YouTube navodi da će se kreatori trebati ponovo da se prijave za verifikaciju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.