LG potvrdio da prestaje da proizvodi mobilne telefone

Kompanija LG je jedan od najvećih svetskih proizvođača potrošačke elektornike, ali na tržištu pametnih telefona nikako nisu uspeli da uhvate korak sa onim najvećim. Zbog toga je kompanija najavila gašenje svoje proizvodnje pametnih telefona. 

Iako su na tržište doneli brojne inovacije i neke od najzanimljivijih pametnih telefona, to ih često nije uspevalo dovesti do nekog značajnijeg komercijalnog uspeha. U proteklih šest godina odeljenje mobilnih telefona imalo je operativni gubitak od oko 4,5 milijarde dolara, što je dovelo do brojnih scenarija - od pokušaja prodaje imovine drugima, do najavljenog povlačenja sa tržišta. 

Iz kompanije navode da će prestanak poslovanja sa telefonima biti završen do 31. jula, ali će nastaviti da pružaju usluge podrške i ažuriranja softvera još neko vreme. Iz kompanije se nadaju da će na ovaj način uspeti da oslobode resurse koji se mogu usmeriti na potencijalna područija tržišnog porasta, poput sistema za pametne kuće, električnih vozila, veštačke inteligencije i poslovnih rešenja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.