Na AppStore-u otkrivene igrice koje su paravan za kockarske web stranice

Developer mobilnih aplikacija, Kosta Eleftheriou, otkrio je da je jedna dečija igrica na Apple-ovom App Store-u zapravo paravan za kockarske internet stranice. Naime, da bi korisnik došao do navedenih stranica, potrebno se nalaziti u određenoj zemlji ili pak, koristiti VPN.

U ovom se slučaju Eleftheriou, koristeći VPN, pravio da je iz Turske, pa se dečija igrica Jungle Runner 2k21 pretvorila u online kasino koji, kako tvrdi developer u objavi na Twitter-u, ni ne koristi Apple-ov IAP. 


Vest se proširila brojnim tehnološkim portalima, pa je igrica ubrzo uklonjena sa App Store-a, ali prema izveštaju The Verge-a, developer koji stoji iza navedene dečije igrice, Colin Malachi, ima još jednu igricu koja je takođe paravan za kockanje.

Radi se o igrici Magical Forest – Puzzle“ i kada se ona otvori iz na primer, Sjedinjenih Američkih Država (SAD), predstavlja jednu jednostavno napravljenu igricu bez naočitih vizuala, ali čim joj se pomoću VPN-a pristupi iz Turske, ponovno vodi na kockarske internet stranice.

Prema Apple-ovim App Store pravilima, kockarske aplikacije su dozvoljene u regionima gde je to zakonski dozvoljeno, pa su zbog toga i geografski ograničene. Iako je ovim kockarskim stranicama potrebno pristupiti iz Turske, Eleftheriou u objavi na Twitter-u navodi da korisnici u recenzijama pišu da im obećane isplate sa tih stranica, nikada nisu ni isplaćene, a postavio je i snimke ekrana koje pokazuju lažne reklame koje developer koristi u svrhu privlačenja korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.