Nakon Facebook-a, ukradeni i milioni podataka sa LinkedIn-a

Dok se deo nas još oporavlja od velikog hakerskog napada na Facebook za kojeg je Facebook-u više manje svejedno, bezbednosni stručnjaci otkrili su još jednu potencijalnu "bombu" - 500 miliona LinkedIn naloga koje jedan haker nudi na prodaju, prenosi CyberNews. 

U navodnom uzorku većeg paketa od preko dva miliona internet profila nalaze se informacije sa LinkedIn-a: puna imena, email adrese, telefonski brojevi i pol. LinkedIn, doduše, kaže da ti podaci sadrže informacije s više stranica i da su one iz profesionalne društvene mreže njihov manji deo. 

"Istražili smo navodnu krađu podataka sa LinkedIn-a i otkrili da je reč o kombinaciji podataka sa drugih web stranica i kompanija", piše u službenoj objavi. Kompanija kao svoju obranu naglašava da su sakupljene samo informacije dostupne na javnom delu profila. 

LinkedIn insistira da nije reč o "LinkedIn-ovom propustu", što je tehnički istina uzmemo li u obzir mogućnost da je haker podatke sakupio bez provaljivanja u LinkedIn-ove sisteme. Štagod haker napravio i štagod LinkedIn napisao ne menja, doduše, činjenicu da se gomila privatnih korisničkih informacija u ovom trenutku prodaje na nekom hakerskom forumu. 

LinkedIn još nije objavio hoće li ugrožene korisnike obavestiti o sakupljenim podacima (Facebook to, podsetimo, nije napravio). 

Italijanska agencija za privatnost informacija u međuvremenu je pokrenula istragu vezanu uz LinkedIn-ov potez, prenosi Bloomberg.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.