Novi widget na taskbaru Windows-a će prikazivati vremensku prognozu i vesti

Na službenom YouTube kanalu Windows-a, osvanuo je video u kojem Microsoft predstavlja veliku promenu. Radi se o mogućnosti dodavanja widgeta na programskoj traci koji sadrži vesti, vremensku prognozu i ostale podatke poput deonica ili sportskih rezultata.

Za prikazivanje će vesti i sadržaja kompanija koristiti svoj servis Microsoft News, koji crpi informacije iz više od 4.500 izvora. Osim toga, Microsoft će uz pomoć veštačke inteligencije (AI) otkriti koje bi vesti, prema interesu korisnika, bile idealne za prikazivanje.

Novi widget će se automatski pojaviti korisnicima koji su se odlučili za pregled kumulativnog ažuriranja Windows-a 10 ovog meseca, a proširenje se dostupnosti očekuje kroz nekoliko sledećih nedelja, kada stiže majsko bezbednosno ažuriranje Windows-a.

Microsoft je ovaj widget testirao još početkom godine, ali čini se da on sada dolazi i pre 21H1, velike polugodišnje nadogradnje Windows-a. Naime, Microsoft polako osvežava izgled svog operativnog sistema, pa su tako prošlog meseca, unutar probne verzije Windows-a 10, predstavili novi vizualni identitet ikona unutar File Explorer-a. Potpuna promena vizuelnog identiteta kodnog naziva "Sun Valley", očekuje se tokom sledećih meseci.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.