Od sada možete da dodate virtuelne lasere i konfete na Apple-ove Clips video zapise

Prema objavi na Apple-ovom Newsroom-u, nova će verzija aplikacije Clips pomoću proširene stvarnosti (AR) omogućiti korisnicima dodavanje virtuElnih lasera, konfeta, prizmi, disko svetala, šarenog plesnog podijuma, iskrica, zvezdane prašine i balona u obliku srca.

Naime, radi se o funkciji AR Spaces, koja će omogućiti korisnicima Apple-ovih uređaja opremljenim sa LIDAR-om, dodavanje interaktivnih efekata unutar prostorije u kojoj se nalaze. LIDAR tehnologiju trenutno koriste iPhone 12 Pro i iPad Pro modeli iz 2020. godine.

U objavi se navodi da će AR Spaces raditi sa ostalim efektima ugrađenim u Clips, poput animiranih nalepnica i emojija, pa će korisnici tako u potpunosti moći da personalizuju svoje video zapise. Još 2019. se godine "šuškalo" o Apple-ovim AR naočarima, ali do sada se to još nije ostvarilo. Poznato je da izvršni direktor Apple-a, Tim Cook, voli da eksperimentiše sa AR-om, što je i potvrdio u intervjuu za The New York Times početkom meseca.

"Vi i ja upravo vodimo sjajan razgovor. Verovatno bi mogao da bude i bolji da svoju diskusiju proširimo grafikonima ili drugim stvarima koje bi se mogle pojaviti", objašnjava Cook. Istaknuo je i svoje zamisli o tome da se AR koristi u zdravstvu, obrazovanju, maloprodaji i video igrama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.