Samsung lansira novi telefon sa kvantnom kripto zaštitom

Južnokorejski teleoperater SK Telecom u saradnji sa Samsung-om, lansira Galaxy Quantum2, novi pametni telefon opremljen tehnologijom kvantne kriptografije. 

U osnovi se radi o 5G telefonu sa 6,7-inčnim ekranom, Snapdragon 855 plus procesorom i zadnjom kamerom od 64 MP, ali kao i njegov prethodnik Galaxy A Quantum, uređaj će posedovati tehnologiju kvantne kriptografije koju će mu omogućiti novi (i najmanji na svetu) QRNG čip razvijen od kompanije ID Quantique, veličine od samo 2,5 x 2,5 mm. 

QRNG omogućava šifrovanje generisanjem slučajnih brojeva iz "pozadinske buke" svetlosti, što znači da pomoću LED-a i CMOS senzora hvata svjetlosne talase koji se pretvaraju u podatke koji se koriste za generisanje numeričke slučajnosti. 

To znači da će sifrovani podaci uvek ovisiti u uzorcima svetlosti zabeleženim u okolini koji nikada nisu isti i stalno se menjaju, što značajno onemogućava hakerske napade, odnosno dešifrovanje podataka. 

Pomoću te tehnologije SK Telecom namerava da osigura bezbednost svojim aplikacijama kako što su T World, PASS i T Membership, kao i servisima korejskih banaka Shinhan Bank i Standard Chartered Bank Korea, a u budućnosti QRBG servise namerava da proširi na druge finansijske servise poput Samsung Card-a. 

Galaxy Quantum2 će se za sada naći samo na južnokorejskom tržištu i nije poznato hoće li se pojaviti u drugim delovima sveta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.