Snapchat ima više korisnika na Android-u nego na iOS-u

Iako se čini da je Snapchat mrtav, brojke to ne pokazuju. Naime, kompanija je objavila finansijski izveštaj za prvo tromesečije 2021. godine, u kojem se između ostalog, navodi da aplikaciju većinski koriste Android korisnici.

Izvršni direktor Snapchat-a, Evan Spiegel, smatra da je ovaj trenutak u kojem su Android korisnici "prešišali" iOS korisnike, kritična prekretnica koja odražava dugoročnu vrednost ulaganja u obnovu Snapchat aplikacije na Android.

Budući da je Snapchat prvo izašao samo na Apple-ovom App Store-u, iOS su korisnici imali puno bolje iskustvo korišćenja aplikacije. Snapchat je na Android stigao 2012. godine, ali u zadnje vreme je poprilično "kiksovao" za iOS verzijom. Kompanija je primetila rapidni gubitak Android korisnika, pa su 2019. godine izbacili konačnu verziju aplikacije te su tako poboljšali funkcionalnost i malo po malo, vratili Android korisnike.

Osim toga, prihod Snapchat-a je u odnosu na prošlu godinu, narastao na 770 miliona dolara, odnosno za 66%. U izveštaju se navodi da je tako prosečni prihod po korisniku narastao na 36 posto, odnosno 2,74 dolara na godišnjem nivou. Iz kompanije kažu da ih je rast uveliko podstakao da investiraju u sadržaj u inostranstvu, pa se tako ističe Spotlight unutar Snapchat-a, kojeg je u martu koristilo više od 125 miliona ljudi. Spotlight se trenutno može koristiti u 14 zemalja, ali trenutno na toj listi nema Srbije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.