Sony donosi PlayStation hitove na pametne telefone

Sony je krenuo u realizaciju novog velikog projekta usmerenog ka mobilnom gamingu, pa je objavio oglas za zapošljavanje u kojem traži direktora u PlayStation Studios-u, koji će voditi novi odeljenje čiji će zadatak biti dovođenje popularnih franšiza sa PlayStation konzola na mobilne telefone. 

Iako osim oglasa na svojim stranicama, Sony ne navodi nikakve detalje o novim planovima vezanim uz mobilni gaming, očito je da mu je došlo do glave da se mnoge zahtevne "velike" igre danas mogu naći u verzijama za telefone, što uključuje Fortnite, CoD Mobile i PUBG Mobile. 

Ovo Sony-u nije prvi pokušaj dovođenja igara sa PlayStation-a na telefone, jer još 2011. godine omogućio igranje nekih originalnih PlayStation igara na svom Xperia Play telefonu koji je imao gamepad na izvlačenje. Taj projekat nikada nije osvojio gamere pa je već pomalo zaboravljen, ali Sony izgleda smatra kako je nakon deset godina zatišja konačno došlo vreme da se ponovno ubaci u svet mobilnog gaminga, koji je danas popularniji više nego ikada pre. 

Hoće li to dovesti i do lansiranja nekih novih gaming telefona sa Sony-evim brandom mogli bismo da saznamo vrlo brzo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.