Spotify poskupljuje u Americi, Velikoj Britaniji i nekim delovima Evrope

Spotify je putem e-pošte obavestio pretplatnike iz SAD-a, Velike Britanije i pojedinih zemalja Evrope, o poskupljenju cena pretplate. Naime, nova promena će od 30. aprila uticati na studentske, duo i porodične planove u nekim zemljama Evrope i Britanije, dok će u SAD-u poskupetii samo porodični plan.

Evropske cene za duo i studentske pakete poskupljuju za jedan evro, dok porodični plan poskupljuje za tri evra. Svi postojeći pretplatnici pogođeni poskupljenjem će imati jedan mesec "fore" pre automatskog povećanja cena, pa će oni ovaj rast primetiti tokom razdoblja naplate u junu. Navodno će neke zemlje u Aziji i Južnoj Americi, takođe biti na meti poskupljenja, a portparol Spotify-a navodi za The Verge da će i ostali planovi verovatno poskupeti u SAD-u.

"Nudimo razne planove pretplate prilagođene potrebama naših korisnika, a povremeno ažuriramo cene kako bi odražavali lokalne makroekonomske činioce i udovoljavali zahtevima tržišta, nudeći neuporedivu uslugu", objašnjava portparol Spotify-a.

Iako se Twitter-om širi poprilično nezadovoljstvo novim cenama pretplate, ovo poskupljenje zapravo ni nije toliko iznenađujuće. Prema prošlomesečnom izveštaju Digital Music Newsa, Spotify je istraživanjem u Velikoj Britaniji testirao reakcije korisnika o mogućem poskupljenjem od 15 do 33 posto. Osim toga, vest o poskupljenju stiže nakon objave izvršnog direktora Spotify-ja u kojoj ističe svoju želju o kupovini ni više ni manje nego Arsenala.

Podsećamo da je Spotify u izveštaju o zaradi iz februara naveo da ima čak 155 miliona pretplatnika i 345 miliona aktivnih korisnika mesečno. Uprkos rastu, Spotify i dalje ostvaruje gubitak koji će, kako prenosi Variety, pokušati nadoknaditi pretplatama na podcaste.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.