Stižu dve jako korisne funkcije na WhatsApp

Korisnici pametnih telefona ne odlučuju se često na promenu mobilnih platformi, odnosno zamenu Androida iPhone-om i obrnuto. Oni koji godinama, a neki i deceniju koriste iPhone/Android tokom tog vremena preuzeli su i kupili brojne aplikacije, a prelazak na novu platformu znači prebacivanje podataka, aplikacija kao i podataka sa aplikacija na novu platformu, što ne prolazi uvek glatko. 

Na primer, korisnici WhatsApp-a ne mogu jednostavno prebaciti istoriju svojih razgovora između Android-a i iPhone-a. Iako, naglašavaju na stranici 9to5Google, postoje neke aplikacije koje olakšavaju tu tranziciju (čime se zapravo krše pravila korišćenja aplikacije), i dalje ne postoji jednostavno i službeno rešenje dostupno u samom WhatsApp-u. Ali, taj problem bi uskoro, nadamo se, mogao da bude rešen. 

Naime, kako su otkrili na stranici WABetaInfo, ekipa iz Facebook-a trenutno radi na opciji koja bi omogućila brz i jednostavan prenos istorije razgovora WhatsApp-a između Android-a i iOS-a. Takođe, još jedna opcija na kojoj WhatsApp radi, a koju godinama priželjkuju brojni korisnici, jest mogućnost korišćenja istog profila na različitim uređajima. 

Tako bi korisnici koji poseduju dva ili više telefona, na svima mogli da koriste isti profil za WhatsApp, što bi im uveliko olakšalo komunikaciju. Kao i uvek kada su u pitanju glasine, nije poznato hoće li se u Facebook-u zaista odlučiti na implementaciju ove opcije i, ako se odluče, kada bi to moglo da bude. 

Ipak, s obzirom na to da konkurenti WhatsApp-a poput Telegram-a i Signal-a imaju mogućnost prebacivanja razgovora između različitih uređaja, za očekivati je da će se i u Facebook-u, odnosno WhatsApp-u zaista odlučiti za implementaciju barem te opcije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.