Telegram dobija grupne video pozive na iOS-u

Telegram-ov direktor Pavel Durov službeno je najavio skorašnji dolazak grupnih video poziva na Telegram za iOS. Kompanija je izvorno funkciju planirala da doda tokom 2020., umesto čega je ubačena mogućnost enkriptovanih video poziva sa jednom osobom koja je stigla u abgustu 2020.

Durova objava nove funkcije podeljena je, naravno, putem njegovog osobnog kanala na Telegram-u, prenosi Yahoo Finance. Grupni video pozivi na Telegram-u će imati deljenje ekrana, poništavanje spoljnih zvukova, podršku za stolne računare i tablete i, citiramo, "sve što ste želeli od modernog alata za konferencije sa Telegram-ovim nivoom korisničkog interfejsa, brzine i enkripcije".

Kao što je slučaj sa Signal-om, Telegram je tokom pandemije zabeležio rast iskoristio potrebe brojnih korisnika da rade od kuće i sigurno komuniciraju. Kompanija je objavila da je u aprilu dosegla 400 miliona aktivnih korisnika mesečno, što se može pripisati "egzodusu" korisnika sa WhatsApp-a.

Uprkos svemu, WhatsApp je opet pretekao Telegram, ponudivši enkripciju u grupnim video pozivima. Kompanija je mogućnost video i glasovnih poziva uvela još 2018.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.