Twitch će moći da zabrani pristup korisnicima zbog uznemiravanja izvan platforme

Popularna streaming platforma Twitch, najavila proširenje svojih pravila o nedoličnom ponašanju koja joj omogućavaju da zabrani pristup korisnicima koji uznemiravaju ljude, bez obzira dogodilo se to u spoljnom svetu ili na nekoj drugoj platformi. 

Naime, nova politika Twitch-a deli nedolično ponašanje u dve kategorije. Prva se odnosi na uznemiravanje koje se događa na Twitchu i izvan njega, a druga se odnosi samo na uznemiravanje izvan platforme. 

Prva je kategorija postojala i pre proširenja pravila, dok je druga u potpunosti nova. U objavi Twitch-a se navodi da će preduzeti mere u vezi bilo kakvih ozbiljnih kaznenih dela koja predstavljaju bezbednosni rizik za zajednicu platforme, pa čak iako su se ona dogodila izvan Twitch-a. 

Naime, ozbiljna kaznena dela definišu kao incidente nasilnog ekstremizma, pretnje masovnim nasiljem, članstvo u grupama mržnje, seksualno iskorišćavanje dece i seksualno uznemiravanje. Budući da su istrage za ozbiljna kaznena dela složenija i opširna, Twitch kao pomoć dovodi i jednu advokatsku kompaniju koja će im pomoći u istraživanju izvan platforme. 

„Za ponašanje koje se odvija izvan Twitch-a, moramo se više oslanjati na službe za sprovođenje zakona koje bi nam ustupile relevantne dokaze", objašnjavaju iz Twitch-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.