Windows 10 ARM od sada možete koristiti na Apple M1 Mac-u

Zahvaljujući kompamniji Parallels koja se bavi razvojem softvera za virtualizaciju macOS-a, njen Parallels Desktop for Mac od sada podržava Apple-ove Mac-ove sa M1 ARM čipom. Kompanija kaže da je beta preview verziju testiralo više od 100 hiljada M1 korisnika, a mnogi od njih su testirali i brojne Windows aplikacije, uključujući Microsoft Office for Windows, Microsoft Visual Studio, SQL Server, Microsoft PowerBI i MetaTrader.

Parallels tvrdi da Windows 10 on ARM na Apple-ovom procesoru radi brže nego na Intel-ovim procesorima, pa će korisnici dobiti "boost" performansi do 30 posto na virtuelnoj mašini, kao što možete videti u ovom videu. 


"Pokretanje virtuelne mašine (VM) sa sistemom Windows 10 on ARM Insider Preview sa Parallels Desktop 16.5 softverom na M1 Mac-u izvodi se do 30 posto brže od Windows 10 VM-a koji radi na MacBook Pro baziranom na Intel-u sa Intel Core i9 procesorom", navodi Parallax i predlaže svim M1 Mac-ovcima da isprobaju njegov virtualizacioni softver putem oveog linka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.