Xiaomi bi prvi mogao da upotrebi Samsung-ov 200 MP ISOCELL senzor

Novi Samsung-ov ISOCELL senzor od 200 megapiksela, o kojem se spekuliše već neko vreme, uskoro bi mogao zaživeti na konkretnom uređaju, a najnovije glasine sugerišu da će prvi proizvođač koji će ga upotrebiti biti – Xiaomi. 

Najnovije glasine sugerišu da će ovaj senzor imati veće mogućnosti od aktuelnog 108 MP senzora kojeg nalazimo na nekolicini uređaja srednjeg i višeg cenovnog razreda, pa će takođe koristiti Pixel-binning tehnologiju, odnosno stapanje više piksela u jedan kako bi se dobio što veći kvalitet fotografije. Ipak, prema nekim navodima, ovaj senzor neće narasti fizički, što znači da će koristiti manje piksele, dakle one koji su sposobni da prime manje svetla, ali bi se zato mogao koristiti u kombinaciji sa 2x ili 3x optičkim povećanjem koje je do sada bilo rezervisano za zasebne telefoto kamere. 

Naravno, ostaje za videti kako će cela stvar na kraju izgledati, budući da je softverskim algoritmima puno toga moguće prilagoditi, a i pomoću crop faktora na 200 MP senzoru je lakše izvesti optičko povećanje bez gubitka kvaliteta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.